Головна » Архів матеріалів

С 25 по 27 апреля 2018 года в г. Славутич в Учебно-тренировочном центре ЧАЭС прошла международная конференция «Проблемы снятия с эксплуатации объектов ядерной энергетики и восстановления окружающей среды» INUDECO 18. В работе конференции приняли участие представители 9 стран. От ГНИЦ СКАР в конференции принял участие Пуртов О.А., заместитель начальника отдела перспективного планирования, научно-технической экспертизы и стандартизации.

В ходе конференции был рассмотрен широкий круг вопросов, касающихся проблем снятия с эксплуатации объектов ядерной энергетики и восстановления окружающей среды по следующим основным направлениям:

  • опыт ликвидации последствий аварии на Чернобыльской АЭС, реализация проекта преобразования объект ... Читати далі »
Переглядів: 986 | Додав: purtov | Дата: 02.05.2018 | Коментарі (0)

05.04.2018 відбулося засідання науково-технічної ради ДП «ДНІЦ СКАР» за порядком денним:

1 Доповідь начальника лабораторії аналізу міцності обладнання ЯУ Колядюка А.С. «Виконання перевiрочних розрахункiв для пiдтвердження мiцностi та сейсмостійкості крану круговоi дiї в.п. 320+160+2х70т. ен/блоку №1, та крану мостового в.п. 30/5т вузла свiжого палива СК
ВП ХАЕС».

2. Повідомлення уповноваженого з якості Куца В.М. «Формулювання ... Читати далі »

Переглядів: 893 | Додав: SileNt | Дата: 11.04.2018

28.03.2018 відбулося засідання НТР ДП «ДНІЦ СКАР», за участю в.о. директора Департамента ядерної енергетики та атомної промисловості Міненерговугілля Кульчицької С.В.

На засіданні був розглянутий звіт за договором з Міненерговугілля «Науково-технічний аналіз фонду галузевих нормативних документів ядерно-енергетичного комплексу на відповідність діючому законодавству» та підготовлений згідно договору «Перелік нормативних документів ЯЕК». Зазначений перелік, крім загальної інформації щодо кожного чинного НД, містить попередні пропозиції зацікавлених організацій галузі про подальший статус кожного НД. Перелік планується розглянути на засіданні секції «Ядерно-енергетичний комплекс» Науково-технічної ради Міненерговугілля, на якому буде прийняте остаточн ... Читати далі »

Переглядів: 894 | Додав: purtov | Дата: 02.04.2018 | Коментарі (0)

19 - 23 марта 2018 года в г. Вараш состоялось очередное заседание Совета специалистов по контролю металла ГП  «НАЭК «Энергоатом». ГП «ГНИЦ СКАР» на этом совещании представлял К.В. Кустов, начальник сектора неразрушающего контроля - председатель Аттестационного органа по аттестации систем эксплуатационного неразрушающего контроля оборудования и трубопроводов АЭС.

В ходе совещания был рассмотрен широкий круг вопросов, касающихся проведения контроля металла оборудования и трубопроводов АЭС.

... Читати далі »

Переглядів: 1097 | Додав: purtov | Дата: 27.03.2018 | Коментарі (0)

Атестаційний орган з атестації систем експлуатаційного неруйнівного контролю обладнання та трубопроводів АЕС, створений на базі державного підприємства «Державний науково-інженерний центр систем контролю та аварійного реагування»,  23.03.2018 видав атестаційні сертифікати на «Систему вихорострумового контролю теплообмінних труб, перемичок та візуального контролю колекторів парогенераторів СЕНК №1», «Систему вихорострумового контролю теплообмінних труб, перемичок та ультразвукового контролю колекторів парогенераторів СЕНК №2» та персонал ВП РАЕС у складі цих систем.

Атестація систем неруйнівного контролю парогенераторів ВП РАЕС проводилась в 2017-2018 роках у відповідності з НП 306.2.113-2005 «Вимоги до проведення атестації Систем експлуатацій ... Читати далі »

Переглядів: 1039 | Додав: purtov | Дата: 27.03.2018 | Коментарі (0)

Шановні колеги!

Нам приємно повідомити про вихід чергового номера науково-виробничого журналу «Ядерна енергетика та довкілля», № 2 (10) 2017 року.

Журнал наказом Міністерства освіти і науки України № 1528 від 29.12.2014 включений в «Перелік наукових фахових видань України» в галузі технічних наук за № 353, в яких можуть публікуватися результати дисертаційних робіт на здобуття наукових ступенів доктора і кандидата наук.

Запрошуємо Вас і Ваших співробітників направляти статті для публікації в журналі «Ядерна енергетика та довкілля». Журнал виходить 2-4 рази на рік.

Е-мейл для кореспонденції: o.a.purtov@gmail.c ... Читати далі »

Переглядів: 1034 | Додав: purtov | Дата: 26.02.2018 | Коментарі (0)

19.12.2017 відбудеться засідання науково-технічної ради ДП «ДНІЦ СКАР» за порядком денним:

1. Доповідь  начальника відділення аналізу міцності та надійності ЯУ  В.О. Посоха «Реалізація заходів КзПБ («Комплексної (зведеної) програми підвищення рівня безпеки енергоблоків атомних електростанцій») №10101 (Розробка матеріалів та виконання кваліфікації елементів енергоблоку), №18101 (Забезпечення сейсмостійкості систем і будівельних конструкцій) на енергоблоках №1, №2 ВП ХАЕС».

2. Доповідь начальника відділу ППНТЕС Г.М. Новосьолова за результатами завершеної роботи «Організаційно-технічний супровід громадських обговорень матеріалів ОВНС «Підняття рівня Олександрівського водосховища ... Читати далі »

Переглядів: 1068 | Додав: purtov | Дата: 13.12.2017 | Коментарі (0)

9 листопаду 2017 року відбулася церемонія присвячена початку будівництва централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива. Будівельні роботи розпочались на промисловому майданчику, розташованому поблизу пгт. Буряківка в зоні відчуження Чорнобильської АЕС.

В своїх виступах віце-прем’єр України Володимир Кістіон, посол США Марі Йованович, секретар Комітету Верховної Ради України з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки Вікторія Войцицька, міністр Міненерговугілля Ігор Насалик, президент НАЕК «Енергоатом» Юрій Недашковський та президент HOLTEC
Iternational Кріс Сінгх насамперед підкреслювали, що побудова централізованого сховища це запорука енергетичної незалежності України. Також виступаючі відзначили високий технічний рівень технологій, що будуть використовуватися для збереження відпрацьованого ядерного палива, та економічну важливість цього проекту д ... Читати далі »

Переглядів: 1061 | Додав: purtov | Дата: 10.11.2017 | Коментарі (0)

 

 8 листопада 2017 року представники ДП «ДНІЦ СКАР» – директор Васильченко В.М., перший заступник директора Інюшев В.В. та заступник директора з наукової роботи Масько О.М. взяли участь в круглому столі «Атомна енергетика: інвестиції в майбутнє України», що відбувся в рамках XV Міжнародного форуму «Паливно-енергетичний комплекс України: сьогодення та майбутнє».

Організатори: ДП «НАЕК «Енергоатом», Департамент з питань ядерної енергетики та атомно-промислового комплексу Міненерговугілля України та ДК «Ядерне паливо».

Протягом заходу були обговорені питання:

  1. ... Читати далі »
Переглядів: 1057 | Додав: purtov | Дата: 10.11.2017 | Коментарі (0)

Відбулося засідання науково-технічної ради ДП «ДНІЦ СКАР» з порядком денним:

1. Повідомлення начальника відділення аналізу міцності та надійності ЯУ  В.О.Посоха «Обговорення матеріалів статті «Розрахунок сейсмостійкості трубопроводів АЕС з використанням скінченних елементів «pipe».

2. Повідомлення начальника відділу аналізу технічного стану ЯУ Є.М. Леткова за результатами роботи «Проведення візуального і інструментального обстеження, оцінка технічного стану, оцінка залишкового ресурсу і перепризначення терміну експлуатації спеціального електричного мостового крана кругової дії в/п 320/160/2х70 т.с. та рейкової кранової колії енергоблоку №3 ЮУАЕС».

3. Повідомл ... Читати далі »

Переглядів: 1045 | Додав: purtov | Дата: 18.10.2017 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 5 6 ... 10 11 »