Головна » 2019 » Жовтень » 11 » ДНІЦ СКАР взяв участь в ознайомчому візиті членів УкрЯТ на майданчик будівництва ЦСВЯП
11:24
ДНІЦ СКАР взяв участь в ознайомчому візиті членів УкрЯТ на майданчик будівництва ЦСВЯП

9 жовтня 2019 р. представники ДНІЦ СКАР заступник директора з наукової роботи О.М. Масько та провідний науковий співробітник В.М. Куц  взяли  участь в ознайомчому візиті членів УкрЯТ, викладачів профільних закладів вищої освіти та інших зацікавлених осіб на майданчик будівництва Централізованого сховища відпрацьованого ядерного сховища ЦСВЯП. Візит був організований Правлінням ГО «Українське ядерне товариство» та керівництвом ВП «Атомпроектінжиніринг».

На майданчику будівництва ЦСВЯП заступник директора ВП «Атомпроектінжиніринг»
ДП «НАЕК «Енергоатом» В.І. Холоша ознайомив
членів УкрЯТ з поточним станом будівництва сховища, спорудами та будівлями. Він надав докладну інформацію щодо призначення сховища та технологічного процесу приймання та зберігання відпрацьованого ядерного палива АЕС України. ЦСВЯП призначене  для сухого контейнерного зберігання ВЯП за технологією американської компаннії «ХОЛТЕК» протягом 100 років до прийняття Україною остаточного рішення щодо переробки або захоронення ВЯП.

ЦСВЯП розраховане для зберігання 453 контейнерів HI-STORM з ВЯП реакторів ВВЕР-440 та ВВЕР-1000, яке досі зберігається в басейнах витримки на АЕС. Активний період експлуатації сховища, під час якого ВЯП з РАЕС, ХАЕС та ЮУАЕС буде прийматися на зберігання, складає 40-50 років, після чого буде здійснюватись тільки безпечне контейнерне зберігання ВЯП.

Введення ЦСВЯП в експлуатацію та приймання перших контейнерів з ВЯП заплановане на ІІІ квартал 2020 року.

 ДП «ДНІЦ СКАР» щиро дякує організаторів за можливість прийняти участь у візиті на майданчик будівництва ЦСВЯП, його відмінну організацію та сподівається на майбутню співпрацю.

Переглядів: 1346 | Додав: purtov | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]