Головна » 2019 » Листопад » 13 » ДНІЦ СКАР взяв участь у засіданні Правління Українського ядерного товариства
12:12
ДНІЦ СКАР взяв участь у засіданні Правління Українського ядерного товариства

7 листопада 2019 року представник ДП «ДНІЦ СКАР» заступник директора з наукової роботи О.М. Масько взяв участь у засіданні Правління Українського ядерного товариства, на якому відбулося підведення підсумків роботи УкрЯТ за 2019 рік і був затверджений план роботи УкрЯТ на наступний рік. Також члени правління УкрЯТ обговорили цілий ряд актуальних питань інформаційно-просвітницького, державного, організаційного та міжнародного напрямків діяльності УкрЯТ.

Президент УкрЯО Григорій Муляр поздоровив присутніх і проінформував про актуальні проблеми і досягнення атомної галузі та УкрЯТ за звітний період, зокрема, про успішно проведену міжнародну конференцію ветеранів атомної енергетики, присвяченої питанням збереження та передачі ядерних знань. 

Виконавчий секретар УкрЯТ Данило Лавренов, представив звіт про роботу УкрЯТ  за травень-листопад 2019 року, розповів про реалізовані заходи УкрЯТ за звітний період і представив найближчі плани. Зокрема участь УкрЯТ у якості співорганізатора в XV Міжнародній науково-технічній конференції «Проблеми сучасної ядерної енергетики», що відбудеться 13-15 листопада в Харкові та Міжнародній конференції «Ринок електроенергії в Україні і атомна енергетика: шлях до стійкого розвитку або деградація», що запланована на 4 грудня. 

Значну увагу правління приділило розгляду ситуації, що склалася в енергетиці після прийняття закону «Про ринок електричної енергії» та  постанови економічного регулятора НКРЕКП про спецобов’язки, покладені на Енергоатом в рамках нового ринку електроенергії і які зросли з 60% до нереальних 90% від обсягу виробництва електроенергії. Як наслідок – вартість атомного кіловатту сьогодні не забезпечує навіть собівартості, не кажучи вже про можливість накопичення коштів для виконання невідкладних заходів Комплексної (зведеної) програми підвищення рівня безпеки енергоблоків атомних електростанцій.

Члени правління активно обговорювали питання пошуку шляхів взаємодії з новим урядом і депутатами Комітету Верховної Ради України з питань енергетики та житлово-комунальних послуг. Зокрема, присутні на засіданні представники наукових установ, підприємств галузі і організацій відзначили необхідність налагодження відкритого діалогу з органами центральної влади з питань, що стосується функціонування і розвитку атомної енергетики та промисловості України і виразили готовність надавати необхідну інформацію і експертні консультації для прийняття зважених рішень представниками Міністерства енергетики та захисту довкілля та профільного комітету ВРУ.

Важливим питанням для обговорення стала ініціатива УкрЯТ про присвоєння звання Герой України за видатні трудові досягнення та у зв'язку з 90-річчям ветерана атомної енергетики України, заслуженому енергетику України, почесному громадянину міста Вараш Рівненської області, члену УкрЯТ В.О. Коровкину. Члени правління одноголосно підтримали цю ініціативу та виразили надію на позитивне і швидке вирішення даного питання.

Переглядів: 1420 | Додав: purtov | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]