Головна » 2015 » Травень » 27

Згідно з повідомленням прес-центру НАЕК «Енергоатом», 24 квітня 2015 року у Брюсселі було підписано контракт на поставки збагаченого урану між французькою компанією AREVA та українською НАЕК «Енергоатом».
Підписи під контрактом поставили президент НАЕК «Енергоатом» Юрій Недашковський та старший виконавчий віце-президент, очільник підрозділу Mining&Front-End Олів’є Вантц.

НАЕК «Енергоатом» послідовно виконує завдання забезпечення  енергетичної безпеки України. «Підписано контракт, яким розширюється співробітництво з одним зі світових лідерів у сфері ядерних технологій - французькою компанією AREVA. Цей контракт є реальним кроком у сфері диверсифікації поставок ядерних матеріалів для  українських АЕС», - наголосив під час підписання Юрій Недашковський.

Компанія AREVA виграла конкурс не лише завдяки найпривабливішій ціновій позиції, але й мінімізованим ризикам для Енергоатома, що закла ... Читати далі »

Переглядів: 938 | Додав: SileNt | Дата: 27.05.2015 | Коментарі (0)

Українська делегація під керівництвом Голови Держатомрегулювання Сергія Божка бере участь у П’ятій нараді сторін Об'єднаної конвенції з розгляду національних доповідей про виконання зобов'язань відповідно до вимог Об'єднаної конвенції, що проходить з 11 по 22 травня 2015 року у м. Відень (Республіка Австрія).

13 травня 2015 року заступник Голови Держатомрегулювання Т. Кілочицька на засіданні 5-ї групи країн презентувала Національну доповідь України з виконання зобов’язань за  Об'єднаною конвенцією. Під час презентації було відображено прогрес щодо розвитку системи поводження з відпрацьованим паливом та радіоактивними відходами в Україні та підвищення рівня ядерної та радіаційної безпеки в Україні за трирічний період, що минув після Четвертої наради з розгляду, надано обґрунтовані відповіді на письмові та усні запитання представників інших країн-учасниць наради, зокрема щодо:

- реалізації заходів, передбачених Загальнодержавн ... Читати далі »

Переглядів: 1006 | Додав: SileNt | Дата: 27.05.2015 | Коментарі (0)