Головна » 2017 » Листопад » 10

9 листопаду 2017 року відбулася церемонія присвячена початку будівництва централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива. Будівельні роботи розпочались на промисловому майданчику, розташованому поблизу пгт. Буряківка в зоні відчуження Чорнобильської АЕС.

В своїх виступах віце-прем’єр України Володимир Кістіон, посол США Марі Йованович, секретар Комітету Верховної Ради України з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки Вікторія Войцицька, міністр Міненерговугілля Ігор Насалик, президент НАЕК «Енергоатом» Юрій Недашковський та президент HOLTEC
Iternational Кріс Сінгх насамперед підкреслювали, що побудова централізованого сховища це запорука енергетичної незалежності України. Також виступаючі відзначили високий технічний рівень технологій, що будуть використовуватися для збереження відпрацьованого ядерного палива, та економічну важливість цього проекту д ... Читати далі »

Переглядів: 1051 | Додав: purtov | Дата: 10.11.2017 | Коментарі (0)

 

 8 листопада 2017 року представники ДП «ДНІЦ СКАР» – директор Васильченко В.М., перший заступник директора Інюшев В.В. та заступник директора з наукової роботи Масько О.М. взяли участь в круглому столі «Атомна енергетика: інвестиції в майбутнє України», що відбувся в рамках XV Міжнародного форуму «Паливно-енергетичний комплекс України: сьогодення та майбутнє».

Організатори: ДП «НАЕК «Енергоатом», Департамент з питань ядерної енергетики та атомно-промислового комплексу Міненерговугілля України та ДК «Ядерне паливо».

Протягом заходу були обговорені питання:

  1. ... Читати далі »
Переглядів: 1048 | Додав: purtov | Дата: 10.11.2017 | Коментарі (0)